Kohus ei rahuldanud Berlusconi kaitsjate palvet seksiostu protsess peatada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karima el-Mahroug (keskel) Milano kohtumaja ees ajakirjanike piiramisrõngas.
Karima el-Mahroug (keskel) Milano kohtumaja ees ajakirjanike piiramisrõngas. Foto: SCANPIX

Itaalia kohus lükkas täna tagasi Silvio Berlusconi advokaatide palve peatada kuni valimisteni ekspeaministri vastu alustatud kohtuprotsess, kus teda süüdistatakse alaealiselt tüdrukult seksi ostmises.

Juhtumi keskmes olev skandaalne ööklubitantsijanna Ruby Südametemurdja ehk 20-aastane Karima el-Mahroug, kes saabus täna esmakordselt kohtusse, ei pea aga tunnistusi andma, sest Berlusconi advokaadid otsustasid loobuda tema küsitlemisest, vahendas AFP.

El-Mahroug pidi olema tähtsaim ja viimane tunnistaja ligi kaks aastat kestnud kohtuprotsessis Berlusconi üle, keda võimud süüdistavad marokolannalt 13 korral seksi ostmises, kui too oli alaealine.

Ent kohe istungi alguses palusid Berlusconi advokaadid, et kogu protsess peatataks kuni 24.-25. veebruaril toimuvate parlamendivalimisteni, kus miljardärist poliitik juba kuuendat korda oma partei eesotsas kandideerib.

Advokaatide sõnul ei saa Berlusconi istungitel kohal käia, kuna on liiga hõivatud valimiskampaaniaga. Pealegi võidakse protsessi – juhul kui sellel lubatakse jätkuda – ära kasutada Berlusconi mustamiseks, väitsid kaitsjad.

Prokurör ei olnud selle palvega nõus, väites, et süüasi puudutab Berlusconi eraelu ning et advokaadid tahavad lihtsalt venitada, et kohus ei langetaks poliitiku üle otsust enne valimisi.

Kolm kohtunikku arutasid kaitse ettepanekut neli tundi, misjärel teatasid, et protsess läheb edasi, ent el-Mahroug tunnistusi andma ei pea, sest Berlusconi advokaadid, kes naise kohtupinki olid kutsunud, ütlesid, et ei soovigi enam temalt tunnistust võtta. Põhjust strateegia muutusele ei öeldud.

El-Mahrougi advokaat ütles AP teatel, et tema klient ei ole täna kohtus juhtunu pärast vihane, kuid on üllatunud, et teda ei soovitud kuulda.

Berlusconi väidetavad seadusrikkumised el-Mahrougiga leidsid aset 2010. aastal, kui esimene oli peaminister ja teine vaid 17-aastane. Itaalias on seksi vanusepiir 14 eluaastat nagu Eestiski, kuid seksuaalvahekord alla 18-aastase prostituudiga on kuritegu, mille eest ähvardab kuni kolmeaastane vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles