Vene uurijad: Razvozžajev tuli tagasi ise ja taksoga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opositsionäär Leonid Razvozžajev.
Opositsionäär Leonid Razvozžajev. Foto: SCANPIX

Venemaa juurdluskomitee avaldas Ukrainasse pagenud opositsionäär Leonid Razvozžajevi kodumaale naasmise asjaolud: ta olevat Moskvasse tagasi tulnud ise ja taksoga.

«Uurijad kontrollisid põhjalikult väidet Razvozžajevi röövimisest ning tegid kindlaks, et ta saabus piirile taksoga, astus autost välja, läbis passikontrolli, takso ületas samuti piiri, misjärel ta istus taksosse tagasi ning sõitis sellega Moskvasse välja,» rääkis juurdluskomitee pressiesindaja Vladimir Markin Interfaxile.

Seevastu Ukrainasse olevat Razvozžajev Markini sõnul saabunud rongiga ebaseaduslikult, näidates piiril oma venna passi.

Vene opositsioonilise seadusandja Ilja Ponomarjovi abina töötanud Leonid Razvozžajev (39) on vahi all ning ootab kohut kolme süüdistuse alusel, mille kohaselt on ta koos teiste vasakaktivistidega süüdi president Vladimir Putini vastaste massirahutuste algatamises, 15 aasta taguses röövkallaletungis osalemises Irkutski oblastis asuvas Angarski linnas ning Venemaa-Ukraina piiri ebaseaduslikus ületamises.

Razvozžajevi juhtum põhjustas rahvusvahelise pahameele väite tõttu, et maskides mehed olevat ta oktoobris Ukrainas röövinud, Venemaale viinud ning seejärel piinanud, kuni ta end rahutuste kavandamises süüdi tunnistas.

Razvozžajev võttis oma ülestunnistuse hiljem tagasi, kuid Vene uurijad keeldusid tema ütluste alusel inimröövi uurimist algatamast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles