Gruusia välisminister sattus Karabahhi-avalduse tõttu surve alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia välisminister Maia Pandžikidze (vasakul) koos Leedu presidendi Dalia Grybauskaitega 11. jaanuaril Vilniuses.
Gruusia välisminister Maia Pandžikidze (vasakul) koos Leedu presidendi Dalia Grybauskaitega 11. jaanuaril Vilniuses. Foto: SCANPIX

Gruusia parlamendi vähemus nõuab välisminister Maia Pandžikidzelt aru seoses tema Leedus tehtud avaldusega, et Mägi-Karabahhi kriisi saab lahendada ainult Aserbaidžaani territoriaalse terviklikkuse raames.

Pandžikidze avaldus tekitas negatiivse reaktsiooni Armeenias enne Gruusia peaministri Bidzina Ivanišvili neljapäeval toimuvat visiiti Jerevani.

«Me nõuame vastust võimalikult kiiresti ja pöördume peaministri poole nõudmisega saata Pandžikidze erru,» teatas üks parlamendivähemuse juhte Akaki Minašvili, kes märkis, et välisminister on ebakompetentne ja asetab Gruusia piinlikku olukorda.

«Leedus tehtud avaldus Mägi-Karabahhi küsimuses on seadnud küsimuse alla peaministri visiidi Jerevani, me mäletame ka läbimõtlematuid avaldusi enne peaministri Bakuu visiiti,» ütles Minašvili.

Gruusia meedia andmeil kavandab riigi uus valitsus määrata uueks välisministriks ekspresident Eduard Ševardnadze ajal välisministrina töötanud Irakli Menagarišvili.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles