Venemaal kahtlustatakse tuntud kokka oma naise mõrvamises

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaal kahtlustatakse tuntud kokka oma naise mõrvamises
Venemaal kahtlustatakse tuntud kokka oma naise mõrvamises Foto: SCANPIX

Venemaal tekitas skandaali ajakirjanik Irina Kabanova mõrv, milles kahtlustatakse ta tuntud kokast abikaasat Aleksei Kabanovit.

Raadioajakirjanikuna töötanud Kabanova kuulutati kadunuks 3. jaanuaril ning ta mees käivitas Facebookis oma naise otsimise laiaulatusliku kampaania, edastab Interfax.

Kabanov palus sõprade abi naise leidmiseks ja teatas, et kuna neil tekkis naisega riid, siis võis ta abikaasa sõita Moskvast Peterburi.

Vabatahtlikud asusid naise jälgi ajama. Nii Moskvasse kui Peterburi kleebiti  Irina Kabanova kadumise teateid.

«Sõbrad! Mu naine Irina on kadunu. Ta lahkus 3. jaanuaril ning ei ole seni tagasi pöördunud. Politsei otsib teda, kuid ei ole veel leidnud. Mida enam aega kulu, seda vähem ma usun õnnelikku lõppu,» kirjutas Aleksei Kabanov Facebookis.

Kui Irinat oli mõnda aega otsitud, postitas mees Facebooki uue sõnumi.

«Irinat ei ole leitud. Olen saanud erinevat informatsiooni, kuid see ei ole tõele vastanud. Tänan kõiki, kes mu naist otsisid. Peterburist saan siiani sõnumeid, et mu naine võib seal olla. Peterburi elanikud, palun aidake mul teda leida,» kirjutas Kabanov.

Kui naist oli nädal otsitud, tegi Moskva politsei läbimurde. Kabanovi kodust leiti autovõtmed ja paljastus, et ta oli oma ühelt naistuttavalt autot laenanud. Mehe sõnul tahtis ta asju viia suvilasse.

Politsei palus Kabanovit avada auto pakiruum, seal oli paar kohvrit.

Esimese olid üsna tavalised esemed. Teisest aga paljastusid inimkehaosad. Kabanov olevat siis järsku öelnud, et see on Irina.

Siis teatas mees, kuidas ta oma naise oli kägistanud, vannituppa viinud ning ta tükeldanud. Nende lapsed olid sel ajal maganud.

Aleksei Kabanov on üks tuntumaid Moskva kokki. Samas tegeleb ta ka populaarse muusikaklubi Projekt Ogiga.

Moskva kohus andis möödunud nädala laupäeval käsu Kabanov arreteerida. Ta jäetakse kaheks kuuks uurimise alla.

Vene meedia andmetel oli Kabanovil ja ta naisel ammu erimeelsusi, mille põhjuseks võisid olla mehe võlad ja abieluvälised suhted. Naine sai nende jälile ja mees võis ta paljastumiste pärast tappa.

Juhtum äratas Venemaal tähelepanu veel sellega, et Irina Kabanova kirjutas natuke aega enne oma surma blogis perevägivallast ning sellest, et ohvriks sattunud naised ei julge paljastada nendega toimuvat, vaid püüavad head nägu teha ja saladust varjata.

Kabanovite abielupaari tunti ka Venemaa opositsiooni ridades, sest nad lõid aktiivselt kaasa opositsiooni meeleavaldustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles