Valgevene presidendi 10-aastane poeg sai näärivanalt püssi

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene president Aleksandr Lukašenka koos noorima poja Nikolaiga septembris 2012.
Valgevene president Aleksandr Lukašenka koos noorima poja Nikolaiga septembris 2012. Foto: SCANPIX

Valgevene presidendi Aleksandr Lukašenka noorim poeg Kolja sai näärivanalt kingiks pneumaatilise püssi.

«Näärivanale saadeti e-postiga kiri….Noh ja näärivana panigi kingipaki kuuse alla. Pneumaatilise relva, sellise vintpüssilaadse. Tulevane eriüksuslane!» rääkis riigipea Minskis aset leidnud pressikonverentsil telegraf.by vahendusel.

10-aastast Nikolaid on juba varem relvaga nähtud. 2009. aastal Vene-Valgevene sõjaväeõppuste ajal rippus lapse vööl kuldset värvi mängupüstol. Meedia andmetel oli selle kinkinud Vene president Dmitri Medvedev.

Detsembris 2011 rääkis Lukašenka, et relvad on tema poja jaoks kõige hinnalisemaks kingituseks. Riigipea sõnul oli Nikolai mängurelvade kogu nii suur, et laps viis neist pooled oma endisesse lasteaeda.

Oma kahele vanemale pojale, kes on täiskasvanud, Lukašenka näärikingitust ei teinud. «Tähtsaim kingitus – presidendi näärikuusk. See on minu hoolitsus. See on kõigile, aga mitte üksnes oma lastele,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles