Kaitseminister: Prantsuse väed Malis tungivad põhja poole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse lipp on kinnitatud kaubikule Mali pealinnas Bamakos.
Prantsuse lipp on kinnitatud kaubikule Mali pealinnas Bamakos. Foto: SCANPIX

Prantsuse jalaväelased tungivad Malis kaugemale islamistide kontrollitud aladele, ütles kaitseminister Jean-Yves Le Drian täna ja tunnistas, et operatsioon on mõnes piirkonnas «väga raske».

Minister ütles raadiojaamale RTL, et päev pärast maavägede operatsiooni algust suunduvad sõdurid põhja. Prantsusmaa interventsioon algas eelmisel nädalal õhurünnakutega, maavägede liitumine tähistab missiooni teist etappi.

Prantsuse kindralstaabi ülem admiral Édouard Guillaud ütles täna, et Prantsuse sõdurid asuvad «mõne tunni jooksul» islamistidega vahetusse võitlusse.

See samm on vastuolus Prantsusmaa varasemate kinnitustega, et annab Mali sõjaväele logistilist abi ja õhujõudude toetust.

«Nüüd oleme maa peal,» ütles Guillaud. «Mõne tunni pärast oleme vahetus võitluses.»
Le Drian ütles, et interventsioon edeneb hästi, kuid võitlus tuleb pikk ja raske.

«See on natuke raskem läänes, kus on kõige sitkemad, fanaatilisemad ja paremini organiseeritud rühmitused. Võitlusega on alustatud, kuid see on raske,» ütles ta.

Ta lisas, et Mali lääneosas on üle 1000 islamisti ja neile võib abivägesid tulla.

«Me oleme võrreldes eelmise nädalaga väga positiivses seisus, kuid võitlemine jätkub ja see tuleb pikk. Eesmärk on see, et Malil oleks võim kogu oma territooriumi üle,» ütles minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles