Suurbritannia välisminister kinnitas kaasmaalase tapmist Alžeerias

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti välisminister William Hague.
Briti välisminister William Hague. Foto: SCANPIX

Ühendkuningriigi välisminister William Hague kinnitas täna kaasmaalase hukkumist Alžeeria lõunaosas ja mõistis briti tapmise teravalt hukka.

Hague rõhutas, et «külmaverelisele mõrvale pole mingit õigustust».

Malist tulnud islamistid ründasid päev varem naftahiiule British Petroleum (BP) kuuluvat tehast, surma sai kaks ja haavata kuus inimest.

«Samal ajal, kui ma pean kurvastusega kinnitama Suurbritannia kodaniku surma, ei oska ma endiselt täpselt öelda, kui palju inimesi pantvangi võeti,» tunnistas välisminister.

Alžeerias enda väitel umbes 40 välismaalast, nende seas seitse ameeriklast ja kaks britti, pantvangi võtnud islamiäärmuslased nõuavad prantslaste rünnaku peatamist Malis.

«Me teatame, et viisime edukalt läbi suurrünnaku vastuseks Prantsusmaa vägede ristiretkele Malis,» edastas äärmuslaste teadet Mauritaania internetikülg Alakhbar.

«Me nõuame selle agressiooni viivitamatut peatamist,» teavitasid islamistid.

Alžeeria pantvangide hulgas on ka Malaisia ja Filipiinide kodanikke, edastas eile telekanal FRA, viidates telefonikeskustelule ühe röövitud prantslasega. Pantvang kinnitas, et teda hoitakse kinni koos Suurbritannia, Jaapani, Filipiinide ja Malaisia kodanikega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles