Meedia: osa Alžeeria pantvange põgenes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Alžeeria meedia teatel on eile riigi lõunaosas gaasiväljal pantvangi võetud kümnetest inimestest 45-l õnnestunud põgeneda.

Kohaliku telekanali Ennahar teatel pääses relvastatud islamivõitlejate eest põgenema 15 välismaalast, nende seas üks Prantsuse abielupaar. Ühtlasi teatas riiklik uudisteagentuur APS, et põgenes ka 30 alžeerlasest pantvangi, vahendab AFP.

Prantsusmaa võimud pole teadet kinnitanud.

Al-Qaedaga seotud islamistid võtsid enda sõnul eile varahommikul pantvangi 41 In Amenase gaasimaardla välismaalasest töötajat. Nende seas on väidetavalt Norra, Prantsusmaa, Suurbritannia, Rumeenia, Austria, Saksamaa, Iirimaa, USA, Colombia, Jaapani, Lõuna-Korea, Tai, Filipiinide ja Malaisia kodanikke.

Islamistide rünnakus hukkus kaks inimest, kellest üks oli Alžeeria ja teine Briti kodanik, veel kuus inimest sai haavata.

Rünnaku tingis islamistide pahameel, et Alžeeria lubas Prantsusmaal kasutada oma õhuruumi Malisse islamisisside vastu tehtavateks rünnakuteks. Nad nõuavad pantvangide eest Alžeerias vahi all viibivate islamistide vabastamist.

In Amenase gaasiväli, mida haldavad Alžeeria riigifirma Sonatrach, Suurbritannia BP ja Norra Statoil, asub 60 kilomeetri kaugusel Alžeeria-Liibüa piirist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles