Alžeeria pantvangidraama täpne ohvrite arv on seni teadmata

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Videopilt Alžeeria armee tankidest Tigantourine´i gaasikompleksi juures
Videopilt Alžeeria armee tankidest Tigantourine´i gaasikompleksi juures Foto: SCANPIX

Alžeerias tegid eile õhu- ja maaväed rünnaku In Amenasis asuvale Tiugentourine`i  gaasikompleksile, kus islamiterroristid olid võtnud vähemalt 41 pantvangi.

Ametlike allikate kohaselt hukkus 11 terroristi ja 30 pantvangi, kuid täpne hukkunute arv on siiski veel lahtine, edastab Reuters.

Hukkunute seas oli lisaks alžeerlastele ka britte, jaapanlasi ja üks prantslane.

Kümnete välismaa päritolu pantvangide saatuse kohta andmed puuduvad. Kinnitamata andmetel pommitasid Alžeeria väeüksused pantvange transportinud masinaid.

Norra naftafirma Statoil esindaja sõnul ei ole neil seni teada, mis on saanud üheksast Norra kodanikust, kes samuti selles gaasikompleksis töötasid.

Islamistide kinnitusel oli pantvangide võtmine kättemaks Alžeeria võimudele, kes lubavad Prantsusmaad kasutada oma õhuruumi Malisse tehtavateks õhurünnakuteks.

Islamistid nõuavad, et Prantsusmaa lõpetaks sõjalise operatsiooni Malis, mis on suunatud kohalike islamimässuliste vastu.

Euroopa militaarekspertide arvates võib Prantsusmaa sekkumine Mali konflikti käivitada uue laiaulatusliku sõjategevuse, millega kaasneb humanitaarkatastroof.

Islamistide valduses olev gaasikompleks asub Kirde-Alžeerias Liibüa piiri ääres.

Nimetatud gaasitootmise kompleks kuulub Alžeeria riigifirmale Sonatarch, Suurbritannia British Petroleumile ja Norra Statoilile. Seal töötab 700 töötajat, kellest enamik on alžeerlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles