Obama köögiviljaaed tegi põllumajandusfirmad murelikuks

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michelle Obama.
Michelle Obama. Foto: AFP / Scanpix

USA presidendiproua Michelle Obama otsus rajada Valge Maja hoovi orgaaniline köögiviljaaed pahandas Ühendriikide põllumajandusfirmasid.


Kogu maailmas tähelepanu pälvinud ettevõtmine muutis murelikuks väetisi tootvad firmad, mis soovivad, et terviliku toitumise pooldajast esileedi kasutaks oma aias ka taimekaitsevahendeid, kirjutas The Telegraph.

Obama on aga kinnitanud, et tema oma aias kahjurite tõrjumiseks ja saagikuse suurendamiseks kemikaale ei kasuta, misjärel sai ta Ühendriikide pestitsiide ja väetisi tootvaid ettevõtteid esindavalt Mid-America CropLife Association (MACA) kirja, milles firma kiitis esileedit panuse eest põllumajanduse arengusse.

Kirjas ei mainitud kordagi sõna orgaaniline, kuid rõhutati tehnoloogilise arengu eesrindlikkust põllumajanduses.

«Tänapäeval toodab keskmine talunik piisavalt põllumajandustooteid, et toita 144 ameeriklast, kes elavad seetõttu oma eellastest kauem. Tehnoloogia põllumajanduses on on teinud võimalikus arengu, mida me teame ja kasutame oma igapäevaelus,» kirjutas MACA.

«Kui ameeriklased peaksid endiselt harima põldu selleks, et toetada oma perekonna põhilist toiduainete- ja kiudainete vajadust, siis kas USA oleks teaduse, sidetehnoloogia, hariduse, meditsiini, transpordi ja humanitaarteaduste liider?»

Hoolikalt sõnastatud kirjas palutakse Obamal tunnustada edaspidi ka tavapõllumajanduse rolli ameeriklaste vajaduste rahuldamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles