Helsingi kohus saatis Eestist pärit juveeliröövlid aastateks vangi

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malmin Korupaja juveelipood, mida rööviti 2011. aasta jaanuaris.
Malmin Korupaja juveelipood, mida rööviti 2011. aasta jaanuaris. Foto: Soome politseiamet

Helsingi ringkonnakohus tegi teatavaks Soome suurimas juveeliröövis süüdi mõistetud Eesti päritolu meestele määratud karistused.

Kohtus oli kolm oletatavat süüalust, kuid reaalse karistuse said neist kaks, vahendas mtv3.fi. Nii peab 43-aastane Juri Jakovlev veetma trellide taga kuus aastat, 37-aastane Valeri Apilat aga 5,5 aastat.

Lisaks peavad nad Soome riigile maksma 2,9 miljonit eurot ja kannatanutele veel 75 000 eurot.

Kolmanda mehe vastu esitatud süüdistus lükati tagasi asitõendite nappusel.

Politseinike andmetel osales Malmi linnaosas asuva kullassepapoe Malmin Korupaja Oy röövimisel viis meest. Neist kahe kohta on väljastatud rahvusvaheline tagaotsimisorder.

Prokurör nõudis Jakovlevile üheksa ja Apilatile kaheksa aasta pikkust vangistust. Kohus võttis leevandava asjaoluna seda, et röövis ei kasutatud ehtsaid relvi, vaid mulaaže ning seetõttu määras veidi kergemad karistused.

Maskidega mehed ründasid kauplust 22. jaanuaril 2011. aastal. Politseinike hinnangul tegutsesid nad vastavalt varasemale plaanile ja väga professionaalselt. Mõne minutiga koguti kokku ehteid ligi 3 miljoni euro eest. Nende noosi pole siiani leitud.

Mehed saabusid Soome veidi enne röövi, esitades riiki sisenemisel võltsitud isikutunnistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles