Türgi võimud korraldasid marksistidele haarangu

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi politseinik.
Türgi politseinik. Foto: SCANPIX

Türgi võimud korraldasid täna mitmes linnas haarangud keelustatud marksistliku rühmituse toetajate tabamiseks.

BBC teatel kasutasid võimud nii pealinnas Ankaras, riigi suurimas linnas Istanbulis, Izmiris ja ka teistes linnades toimunud haarangute käigus ka helikoptereid. Türgi päevalehe Hürriyet teatel peeti kinni vähemalt 85 Revolutsioonilise Rahvavabastusliikumise (DHKP/C) arvatavat toetajat.

Türgi võimud süüdistavad alates 1970ndatest tegutsevat DHKP/Cd kümneid inimelusid nõudnud rünnakutes ning on rühmituse kuulutanud terroriorganisatsiooniks. Sama on teinud ka Euroopa Liit ja USA.

DHKP/C seisab vastu Türgi NATO-liikmesusele. Seejuures on rühmituse rünnakute sihtmärgid olnud enamasti sõjalised ja poliitilised. Näiteks on rünnakute käigus tapetud kaks erukindralit, endine justiitsminister, kuid ka tuntud ärimees.

Viimati võttis rühmitus vastutuse mullu 11. septembril Istanbulis toimunud pommiplahvatuse eest, milles sai surma politseinik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles