Arstid leidsid opositsionääri Razvozžajevi kehast püssikuuli

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leonid Razvozžajev
Leonid Razvozžajev Foto: SCANPIX

Irkutski uurimisisolaatori arstid leidsid opositsionääri Leonid Razvozžajevi kehast püssikuuli, mis Vene peaprokuratuuri teatel oli seal olnud aastaid.

Razvozžajevi sõnul sai ta haavata 1992. aastal, kuid täpsemaid asjaolusid ta ei lisanud, vahendas lenta.ru.

Arstid leidsid kuuli lüsisamba lähistelt, kuid praegu seda välja ei opereerita. Tema tervisliku seisundi tõttu määrasid arstid talle voodirežiimi ja seega viibibki ta uurimisisolaatori nr 1 haiglas Irkutskis.

Riigiduuma Õiglase Venemaa fraktsiooni kuuluv Ilja Ponomarjov ja Vasakrinde aktivist Leonid Razvozžajev võeti kinni oktoobri teisel poolel siiani ebaselgetel asjaoludel.

Ametliku versiooni järgi naasis ta Venemaale vabatahtlikult. Mees ise ja ka tema poolehoidjad kinnitavad, et ta võeti kinni Ukrainas, kus ta plaanis paluda poliitilist asüüli.

Mõne aeg enne kinni võtmist oli ta kuulutatud tagaotsitavaks massirahutuste organiseerimise tõttu, mis puhkesid pärast filmi «Protesti anatoomia - 2» näitamist telekanalis NTV.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles