Alžeeria pantvangivõtjad hoiavad endiselt kinni seitset välismaalast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõidukid Ida-Alžeerias asuva Amenase gaasivälja kõrval.
Sõidukid Ida-Alžeerias asuva Amenase gaasivälja kõrval. Foto: SCANPIX

Islamistidest pantvangivõtjad hoiavad endiselt kinni seitset välismaalast neist sadadest, kelle nad Alžeeria In Amini gaasikompleksis vangi võtsid, teatas reedel Mauritaania uudisteagentuur ANI.

Al-Qaedaga seotud rühmituse liikmed rääkisid agentuurile, et hoiavad endiselt seitset välismaalast kinni kompleksis, millest nad osa Alžeeria valitsusvägede tagasitõrjumiseks õhku lasid.

Äärmuslased täpsustasid, et nende käes on vangis kolm belglast, kaks ameeriklast, jaapanlane ja britt.

Ühtlasi väitsid agentuuriga vestelnud mehed, et on pärit Nigerist ja mitte Liibüast nagu varem oli arvatud.

Alžeeria relvajõudude päästeoperatsiooni algusest saadik on tapetud vähemalt 12 pantvangi ja 18 äärmuslast.

«Tapeti 18 terroristi ja surma sai 12 pantvangi,» kinnitasid tundmatuks jääda soovinud Alžeeria julgeolekuametnikud kohalikule uudisteagentuurile APS.

Olukord on siiski endiselt äärmiselt segane ja informatsioon toimuva kohta vastuoluline.

Belgia välisministeerium teavitas õhtul, et ühtegi nende kodanikku pantvangide seas siiski pole, seevastu Norra peaminister Jens Stoltenberg hoiatas, et kaasmaalased peavad end valmistama ette «halbadeks uudisteks». Prantsusmaa välisminister Laurent Fabius on kinnitanud ühe prantslase surma julgeolekujõudude rünnakus.

USA välisminister Hillary Clinton ütles, et Alžeerias on olukord «väga raske ja keeruline» ning «pantvangide elud on ohus». Clinton kutsus üles ettevaatusele, et tagada vangistatute ohutus ja edastas ameeriklaste kaastundeavaldused tapetute omastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles