Suure Teatri juht toibub happerünnakust

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Videokaader Sergei Filinist Moskva haiglapalatis.
Videokaader Sergei Filinist Moskva haiglapalatis. Foto: SCANPIX

Moskva Suure Teatri kunstiline juht Sergei Filin, kellele tundmatu ründaja viskas üleeile hilisõhtul näkku hapet, on endiselt haiglas, kuid tema seisund on stabiilne.

Põletushaavadega haiglasse toimetatud Filin, kelle näol ja kaelal tuvastasid arstid kolmanda astme põletushaavad, pääses intensiivravist ning arstide sõnul pole tema elu ohus, vahendas uudisteagentuur RIA Novosti.

Arstide sõnul saab Filin juba iseseisvalt käia ja lähedastega suhelda, küll aga ei täpsustanud nad, kas ja mis ulatuses on taastunud Filini nägemine. Küll aga on arstid andnud mõista, et endisele balletitantsijale tuleb teha mitu ilulõikust ning taastumine võtab kuid.

Kes 2011. aastal teatri kunstiliseks juhiks nimetatud 42-aastast Filinit tema kodu lähedal ründas on aga endiselt teadmata, kuna maski kandnud ründaja põgenes ning teda pole tabatud.

Politsei aga usub, et intsident on seotud Filini ametialase tegevusega, kuna ta oli ka varem ähvardusi saanud. Teatri kõneisiku Katerina Novikova sõnul oli Filin saanud ähvarduskõnesid ja –sõnumeid, samuti torgati läbi tema auto rehvid ning häkiti tema veebiküljele ja e-posti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles