Vene kultuuritegelased kardavad oma elu pärast

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirill Serebrennikov.
Kirill Serebrennikov. Foto: SCANPIX

Rünnak Moskva Suure Teatri kunstilisele juhile Sergei Filinile, kellele tundmatu ründaja viskas üleeile hilisõhtul näkku hapet, on pannud muretsema ka teised Vene kultuuritegelased.

Oma elu pärast on avalikult muret avaldanud näiteks Vene uuema põlve üks säravamaid lavastajaid Kirill Serebrennikov. Moskva Gogoli-nimelise draamateatri kunstilise juhi sõnul on ka teda ähvardatud, vahendas uudisteagentuur AFP.

«Kui sa ei lahku Gogoli teatrist, oled sina järgmine,» seisis Serebrennikovile vana-aastaõhtul saadetud ähvarduskirjas, mille lavastaja avalikustas oma sotsiaalvõrgustiku Facebook kontol pärast rünnakut Filinile.

«Ma olen saanud ähvardusi pikka aega,» lisas Serebrennikov, kelle nimetamine möödunud suvel teatri etteotsa põhjustas vastuolusid ka näitlejate seas.

Kes on ähvarduste taga, pole teada. Arvatakse, et ähvardaja on pärit teatriringkondadest, kuid ühegi kahtlusaluse nime pole avaldatud.

Ka Filini ründaja on seni tabamata. Politsei aga usub, et intsident on seotud Filini ametialase tegevusega, kuna ta oli ka varem ähvardusi saanud. Teatri kõneisiku Katerina Novikova sõnul oli Filin saanud ähvarduskõnesid ja –sõnumeid, samuti torgati läbi tema auto rehvid ning häkiti tema veebiküljele ja e-posti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles