USAs lasi teismeline maha oma perekonna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kriminaaluurijate ja politseinike autod Albuquerques, kus teismeline lasi maha oma vanemad ja kolm õde-venda.
Kriminaaluurijate ja politseinike autod Albuquerques, kus teismeline lasi maha oma vanemad ja kolm õde-venda. Foto: SCANPIX

USA New Mexico osariigi võimude teatel lasi teismeline poiss eile maha oma vanemad ja kolm nooremat õde-venda.

Viieteistaastane noormees on mõrvas kahtlustatuna vahi alla võetud, ütles politseileitnant Sid Covington.

Ametniku sõnul olid ohvriteks teismelise vanemad ja nende nooremad lapsed vanuses üheksa, viis ja kaks. Pereisa oli mõnedel andmetel vaimulik.

Politsei avastas Albuquerque linna lähedal asuvast majast hulgaliselt tulirelvi, nende seas ka poolautomaatrelva, mida viimastel andmetel rünnakus kasutati.

USA president Barack Obama allkirjastas möödunud nädalal 23 määrust, mis karmistavad märkimisväärselt Ühendriikide relvaseadusi, ja nõudis Kongressilt viivitamatut tegutsemist. Seadusemuudatuste näol on tegemist asepresident Joe Bideni juhitud töörühma vähem kui kuu jooksul koostatud plaanide nimekirjaga tulirelvavägivalla ohjeldamiseks Ühendriikides.

Biden alustas tööd koheselt pärast detsembris Connecticuti osariigis Newtowni algkoolis aset leidnud veresauna, milles tapeti 20 last ja kuus koolitöötajat.

Määrustega üritatakse vältida muu hulgas tulirelvade sattumist vaimuhäiretega inimeste kätesse ning nõutakse uuringute korraldamist relvavägivalla põhjuste osas ja karmimaid karistusi relvaseaduse rikkumise eest.

Konkreetsed muudatused jäävad siiski USA Kongressi otsustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles