Adamkus soovitab Soomel Balti riikide huve arvestada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdas Adamkus ja Tarja Halonen.
Valdas Adamkus ja Tarja Halonen. Foto: AFP / Scanpix

Leedu president Valdas Adamkus ütles täna Soomet külastades, et Helsingi peaks Moskvaga vesteldes ka Balti riikide huvidega arvestama.

Adamkus ütles Helsingis Soome presidendi Tarja Haloneniga kohtudes, et Leedu ja Soome võiksid Vene-suhete asjus tihedamaid konsultatsioone pidada ja kogemusi vahetada.

Ta andis edasi Leedu rahva ja teadlaste mured kavandatava Läänemere gaasijuhtme Nord Stream keskkonnamõjude pärast. Leedus algavad peatselt Nord Streami keskkonnaraporti avalikud arutelud.

Soome ajakirjanduse teatel kinnitas Halonen nädala algul Vene presidendile Dmitri Medvedevile, et Soome ei kavatse takistada Nord Streami ehitamist, kui projekt vastab kõigile keskkonnanõuetele.

Leedu presidendi pressitalitus edastas Adamkuse sõnad, et praeguses majanduskriisi olukorras peaksid Leedu ja Soome ilmutama solidaarsust oma idanaabritega. Rõhutati ka Balti ja Põhjamaade energiakoostöö tähtsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles