Lumesadu lõi segi Euroopa suurte lennujaamade töörütmi

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisijad Frankfurdi lennujaama terminalis oma lendu ootamas.
Reisijad Frankfurdi lennujaama terminalis oma lendu ootamas. Foto: Arne Dedert/AP

Euroopa suured lennujaamad, mis olid nädalavahetusel sunnitud lume ja jäävihma tõttu lende tühistama, on halbade ilmastikuolude tõttu sunnitud tavapärast töörütmi muutma ka täna.

Londoni Heathrow lennuväli, mis on Euroopa suurim lennuliikluse sõlm, jätab täna ära vähemalt 10 protsenti lendudest, vahendas Bloomberg. Eile tühistati seal 20 protsenti lendudest.

Heathrow lennujaama läbib päevas 1300 lennukit. Tänane prognoos näitab väga tõenäoliselt kehvasid ilmastikuolusid, teatas Heathrow Ltd. «Täiesti võimalik, et ilmastikutingimuste tõttu suureneb tühistatud lendude arv ka teistel Euroopa lennuväljadel.»

Pariisis asuvad Orly ja Charles de Gaulle’i lennuväljad jätsid eile ära 40 protsenti lendudest, millest ülekaalus olid lühimaalennud.

Lille’i ja Beauvais’ lennuväljad olid üldse suletud, mistõttu pidi näiteks Ryanair kasutama mitut muud lennuvälja. Reisijad toimetatakse soovitud sihtkohtadesse tõenäoliselt bussidega, vahendas AFP.

Frankfurdi rahvusvaheline lennujaam ei võtnud pressiesindaja Uwe Witzeli sõnul eile õhtul enam kui kolme tunni jooksul ühtegi lendu vastu, mis tähendas 130 lennu tühistamist.

Tänahommikuste andmete järgi jääb ära ligi 200 lendu, olukord võib veel muutuda, vahendas Deutsche Welle. Jäävihma Frankfurdis enam ei saja, kuid nüüd sajab lund ja lennukeid tuleb jääst puhastada, teatas operaatorfirma Fraport.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles