Rootsi valitsusest lahkus juba neljas minister

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senine Rootsi integratsiooni ja soolise võrdõiguslikkuse minister Nyamko Sabuni otsustas ameti maha panna.
Senine Rootsi integratsiooni ja soolise võrdõiguslikkuse minister Nyamko Sabuni otsustas ameti maha panna. Foto: SCANPIX

Rootsi integratsiooni ja soolise võrdõiguslikkuse minister Nyamko Sabuni teatas tagasiastumisest, telekanali SVT teatel kavatseb ta ka loobuda kohast parlamendis.

Sabuni ütles, et ta lahkub nüüd ja annab nii oma mantlipärijale aega kohaneda ministriametiga enne 2014. aasta septembrit kavandatavaid üldvalimisi, vahendas thelocal.se.

Ta ei kavatse järgmistel parlamendivalimistel Riksdagi kandideerida.

Rootsi valitsuse residentsihoones Rosenbadis täna hommikul aset leidnud pressikonverentsil tutvustasid peaminister Reinfeldt ja asepeaminister Jan Arne Björklund avalikkusele Sabuni järglast, kelleks on 55-aastane Maria Arnholm.

Arnholm kuulub Liberaalsesse Rahvaparteisse (Folkpartiet). Ta töötas 2012. aastast saadik minister Sabuni tippnõunikuna.

Sabuni on järjekorras neljas minister, kes lahkub Fredrik Reinfeldti juhitavast valitsusest. Varem on ameti maha pannud kaitseminister Sten Tolgfors, keskkonnaminister Andreas Carlgren ning majandus- ja energiaminister Maud Olofsson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles