India grupivägistamise ohvri isa nõuab süüdlastele poomissurma

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanglabuss New Delhis toimetamas grupivägistamises kahtlustatavaid kohtusse.
Vanglabuss New Delhis toimetamas grupivägistamises kahtlustatavaid kohtusse. Foto: SCANPIX

Indias algas täna kohtuprotsess viie mehe üle, keda süüdistatakse detsembris 23-aastase naistudengi surmaga lõppenud grupivägistamises pealinnas New Delhis. Ohvri isa arvates tuleks mehed süüdimõistmisel puua.

Kuna protsess toimub suletud uste taga, teatas kohtuistungite algusest ajakirjanikele üks prokuröridest, vahendas AFP.

Protsess toimub spetsiaalses «kiirkohtus», et Indias massiprotestide laine vallandanud juhtum ei jääks toppama riigi aeglases kohtusüsteemis.

23-aastase ohvri isa ütles, et tema pere jääb rahule üksnes siis, kui süüdlased süüdi mõistetakse ja üles puuakse.

«Oleme külas lõpetanud minu tütre leinamise rituaalid, kuid meie lein ei lõpe enne, kui kohus on oma otsuse langetanud. Minu tütre hing puhkab rahus vaid siis, kui kohus mehi karistab,» ütles isa. «On kohtu ja kohtunike ülesanne tagada, et lõplik korraldus kõiki süüaluseid karistada antaks kiiresti ja kõik mehed poodaks. Mitte ühelgi mehel pole õigust elada pärast nii jälgi kuriteo sooritamist.»

Viit meest süüdistatakse mõrvas, vägistamises, röövis, inimröövis ja teistes kuritegudes. Eeldatavasti nõuavad prokurörid nende karistamist surmanuhtlusega. Kuuenda kahtlusaluse üle, kes on enda sõnul 17-aastane, mõistab kohut noorsookohus.

Kaitseadvokaadid ütlevad, et nende kliendid on süüta. Nende väitel hankis politsei täiskasvanud kahtlusalustelt vanuses 19-35 aastat tunnistused piinamise teel.

Indias määratakse surmanuhtlus vaid kõige harukordsematel juhtudel. Kahe kuu eest poodi Mumbai terrorirünnaku ainus ellu jäänud toimepanija – see oli esimene hukkamine Indias kaheksa aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles