Leht: Strauss-Kahn maksis hotellikoristajale 1,5 miljonit dollarit

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine IMFi juht Dominique Strauss-Kahn mullu detsembris Pariisis.
Endine IMFi juht Dominique Strauss-Kahn mullu detsembris Pariisis. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) endine juht Dominique Strauss-Kahn maksis teda seksuaalrünnakus süüdistanud New Yorgi hotellikoristajale 1,5 miljonit dollarit (1,1 miljonit eurot), kirjutas eile Prantsuse ajaleht Le Journal du Dimanche.

Leht kirjutas viitega Strauss-Kahnile lähedal seisvatele allikatele, et Nafissatou Diallo sai säärase rahasumma kohtuvälise kokkuleppe raames. Vastutasuks nõustus Diallo loobuma oma tsiviilhagist Strauss-Kahni vastu, vahendas AFP.

Ajalehe sõnul sai Diallo nimetatud summast endale umbes 70 protsenti, ülejäänu läks tema kaitseadvokaatidele. Guinea päritolu Diallo sai valuraha ka tabloidilt New York Post, mille ta kaebas kohtusse, kuna väljaanne väitis, et ta töötas prostituudina.

Kui USA kohtunik hagi lõpetamisest detsembris teada andis, väideti meedias, et Strauss-Kahn maksis kokkuleppe raames kuni viis miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles