Vaatluskeskus: Süürias sai autopommiplahvatuses surma üle 30 inimese

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vägivald Süürias.
Vägivald Süürias. Foto: SCANPIX

Süüria keskosas Hama provintsis sai esmaspäeval autopommiplahvatuses surma üle 30 inimese, nende seas oli nii tsiviilisikuid kui režiimimeelseid omakaitseväelasi, teatas vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

President Bashar al-Assadi režiimi kõrge ametnik kinnitas AFP-le, et rünnakus sai surma kümneid inimesi. Vaatluskeskuse väitel oli pommirünnaku sihtmärgiks režiimile lojaalsete omakaitseüksuste kasutuses olev hoone.

Keskuse esialgsetel andmetel sai rünnakus surma ligi 30 omakaitseväelast, kuid hukkunute hulgas oli ka tsiviilisikuid. Kümned inimesed said rünnakus vigastada ning ohvrite arv võib tõusta üle 50 inimeseni, edastas keskus.

Vaatluskeskus teatas varem pommirünnakust Damaskuse rikaste rajoonile Dumarile.

Dumari näol on tegemist ühega pealinna seitsmest rikkamast elamurajoonist, mis ulatuvad linna loodeosast kaguosani. Vaba Süüria Armeel puudub kohalolek nendes elamurajoonides, kus elavad valdavalt kõrgema sissetulekuga süürlased, kes kardavad ebastabiilsust ning soovivad säilitada oma majanduslikke huve.

Plahvatused langevad ajale, mil Araabia Liiga peasekretäri Nabil al-Arabi sõnul ei ole ÜRO ja Araabia Liiga rahusaadiku Lakhdar Brahimi konflikti lahendamiseks ellu kutsutud missioon andnud mingeid tulemusi, isegi mitte lootuskiirt.

ÜRO andmetel on 2011. aasta märtsis puhkenud konfliktis elu kaotanud üle 60 000 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles