Prantsusmaa põhjaosa mähkus haisupilve

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roueni linnas asuv Lubrizoli tehas.
Roueni linnas asuv Lubrizoli tehas. Foto: SCANPIX

Miljoneid Normandia elanikke ärritas täna keemiatehase gaasilekkest tekkinud tugev mädamunahais, mis jõudis isegi pealinna Pariisi välja.

Võimude sõnul on merkaptaani nimeline gaas inimese tervisele ohutu, kuid murelikud elanikud ummistasid oma kõnedega siiski hädaabiliinid. Gaasilekke põhjustajaks oli Normandias asuva Roueni linna tehas Lubrizol, teatas uudisteagentuur AFP.

«Hais on ebameeldiv, kuid mürgine see pole,» seisis linnavõimude tänases pressiteates.

Täna teatas firma, et peaks lähimate tundide jooksul suutma päev varem alanud lekke peatada. Tuuleiilid olid aga jõudnud haisu viia isegi üle saja kilomeetri kaugusel asuva pealinna tänavaile.

Kuigi võimude teatel leke ohtlik pole, oli Prantsuse sotsiaalmeedia täis nurisevaid inimesi, kelle sõnul tekitas mädamunahais neil peavalu ja iiveldust.

«Nad ütlevad, et ei ole põhjust paanitseda, kuid sama ütlesid nad ka Tšernobõli radioaktiivse pilve kohta,»  sõnas nelja lapse ema Patricia Cousteau.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles