Riia ei lähe ilmselt lähitulevikus üle tasuta ühistranspordile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
.
. Foto: SCANPIX

Läti pealinn ei lähe ilmselt lähitulevikus üle tasuta ühistranspordile, ütles täna Riia volikogu kommunikatsiooni- ja transpordikomitee esimees Vadims Baranniks.

«Jälgime tähelepanelikult Tallinna üleminekut ühistranspordile. Meil on kokkulepe, et saame jaanuari lõpus infot probleemide kohta, millega nemad on kokku puutunud. Muidugi hindame nende edusamme ka pikema aja jooksul,» ütles Baranniks, ennustades, et ühistranspordi kasutajate arv on Tallinnas viimastel nädalatel kasvanud.

Baranniks tõi esile mitu erinevust Tallinna ja Riia vahel, mis tähendavad, et Tallinna süsteemi pole võimalik Riias üks-ühele kopeerida. «Meil on erinevad marsruudivõrgud ja Riia elanike arv on hoopis suurem. See tähendab, et me peaksime olema valmis tunduvalt järsemaks reisijate arvu kasvuks ja sellega seotud kulutusteks,» ütles volikogu komitee esimees.

Baranniksi sõnul on Tallinn praegu suurim linn Euroopas, kus ühistransport on tasuta.

«Seni on tasuta ühistransporti kasutatud vaid väikelinnades ning isegi neist on mõned olnud sunnitud eri põhjustel sellest loobuma. Seepärast jälgime suure huviga, kuidas edeneb selle juurutamine suuremates linnades ja millised ohud sellega kaasnevad,» ütles Baranniks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles