Küsitlus: kriis Turu laevatehases tõstis Põlissoomlaste populaarsust

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timo Soini (pildil) juhitavate Põlissoomlaste menu suureneb Turu laevatehase STX ümber tekkinud kriisi toel.
Timo Soini (pildil) juhitavate Põlissoomlaste menu suureneb Turu laevatehase STX ümber tekkinud kriisi toel. Foto: SCANPIX

Soome opositsioonilise erakonna Põlissoomlased populaarsus suureneb, näitab ajalehe Helsingin Sanomat tellitud küsitlus.

Kui detsembris 2012 oli erakonda toetus 16,7 protsenti, siis jaanuaris on see 1,6 protsendipunkti võrra suurem ehk 18,3.

Valitsuskoalitsiooni kuuluva Koonderakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Partei (SDP) populaarsus väheneb, kuid muutused mahuvad küsitluse veamarginaali piiridesse.

Uuringufirma Suomen Gallup viis küsitluse läbi 27. detsembrist kuni 19. jaanuarini. Sel ajal pakkus palju kõneainet valitsuse roll Turu laevatehase STX kriisis, mis tekkis seoses ilmajäämisega loodetud tellimusest.

Põlissoomlased on lubanud esitada selle kohta vastava arupärimise siis, kui rahvasaadikud veebruari alguses pärast puhkust taas tööle naasevad.

STX teatas ristluslaeva hiigeltellimusest ilmajäämisest 28. detsembril.

Suurima toetajate arvuga on endiselt Koonderakond (Kokoomus), järgnevad Põlissoomlased ja Keskerakond. Sotsiaaldemokraadid on kukkunud neljandale kohale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles