Kriitikalaine ajendas võime Peterburi haiglat «päästma»

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine lahkumas Peterburi haiglast nr 31.
Naine lahkumas Peterburi haiglast nr 31. Foto: SCANPIX

Vene võimud lubasid täna, et loobuvad kavast sulgeda Peterburi peamine vähihaigeid lapsi raviv haigla ja anda see üksnes riigi kõrgeimate kohtunike kasutada.

«Haigla töötab ja jätkab tavapärast töötamist. Punkt,» kirjutas Peterburi kuberneri Georgi Poltavtšenko pressiesindaja Andrei Kibitov AFP teatel Twitteris. «Kõik saab olema tavapärane, mingit kolimist ei tule.»

Kibitovi teadet kinnitas täna Kreml.

«Linnahaiglat nr 31 ei kaaluta võimaliku paigana tulevaseks meditsiinikeskuseks ülemkohtu ja kõrgema arbitraažikohtu kohtunike ja töötajate jaoks,» ütles presidendi administratsiooni kõneisik Viktor Hrekov Vene uudisteagentuuridele.

Arstid ja Vene avalikkus reageerisid vihaselt kavale anda haigla nr 31, milles asub Venemaa suuruselt teise linna suurim vähki põdevate laste osakond, üksnes kõrgete kohtunike raviks. Enam kui 150 000 inimest kirjutas internetis alla petitsioonile, milles nõuti plaanist loobumist.

Protestijad lubasid täna õhtul korraldada Peterburi kesklinnas meeleavalduse, saades loa kuni 10 000 osalejale.

Haigla sulgemise vastu oli isegi vene õigeusukirik, mis hoiatas kohtunikke, et vähihaigetele lastele kannatuse põhjustamine on moraalselt vastuvõetamatu.

Venemaal kehtib endiselt nõukogudeaegne kord, mille raames on ministeeriumidel ja muudel riigiasutustel omaette haiglad, mis mõeldud nende töötajate raviks. Sealseid ravitingimusi peetakse keskmisest paremaks.

Haigla nr 31 ravis Nõukogude ajal toonase Leningradi kompartei eliiti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles