Hiina demonstreeris mereväe võimekust

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiina Rahvavabariik viis eilse rahvavabastusarmee mereväe 60. asutamisaastapäeva puhul riigi põhjaosas Qingdaos läbi suurejoonelised pidustused, millest võtsid osa ka tuumaallveelaevad.


Sadamalinna lähistel toimunud paraadist võtsid osa nii lennukid, sõjalaevad, kui ka tuumalõhkepeadega varustatud allveelaevad, mille manööverdamist jälgis ka kommunistliku suurriigi president Hu Jintao, teatas Reuters.

Hiina armee juhtkond teatas hiljuti, et nende prioriteet on tugevadada riigi sõjalist võimsust just merel ja selleks kavatsetakse ookeanilaevastikku märgatavalt moderniseerida.

Pekingist teatati juba eelmisel kuul, et Hiina tugevdab patrulle merel, kaitsmaks oma huve vaidlusalustes vetes. Märtsis sattusid rahvavabariigi piirivalvealused ja kalalaevad Lõuna-Hiina merel taas vastasseisu ka ühe USA mereväe vaatlusalusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles