Putin: Venemaa on valmis heanaaberlikeks suheteks Eestiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suursaadik Jüri Luik Venemaa presidendile Vladimir Putinile volikirju üle andes
Suursaadik Jüri Luik Venemaa presidendile Vladimir Putinile volikirju üle andes Foto: Eesti välisministeerium

Venemaa president Vladimir Putin kinnitas täna Eesti suursaadikult Jüri Luigelt volikirja vastu võttes oma valmisolekut edendada Eestiga heanaaberlikke suhteid, teatas Interfax.

«Me oleme naabrid, meie huvid kattuvad paljudes valdkondades. Ma teen ettepaneku kasutada see positiivne potentsiaal ära,» ütles Putin täna Kremlis Moskvas välisriikide suursaadikutelt volikirju vastu võttes.

Putini kinnitusel on Venemaa valmis ehitama konstruktiivseid suhteid, järgides heanaaberlikkuse põhimõtteid ja austades teineteise huvisid.

President Toomas Hendrik Ilves nimetas Jüri Luige Eesti suursaadikuks Venemaal mullu juunis.

Vladimir Putin võttis täna vastu volikirjad 19 riigi suursaadikutelt. Lisaks Jüri Luigele esitasid Putinile oma volikirja Austraalia, Benini, Kongo DV, Horvaatia, Kuuba, Egiptuse, El Salvadori, Mehhiko, Moldova, Birma, Uus-Meremaa, Omaani, Filipiinide, Serbia, Hispaania, Sudaani, Svaasimaa ja Rootsi suursaadik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles