WHO kutsub seagripi tõttu kokku erakorralise koosoleku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salakaval seakatk ähvardab Ühendriike.
Salakaval seakatk ähvardab Ühendriike. Foto: Reuters / Scanpix
Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) teatas täna, et kutsub kokku erikomisjoni, mis peab otsustama, kas USAs ja Mehhikos avastatud seagripi puhangud kujutavad endast rahvusvahelist terviseohtu.

«WHO kutsub vastavalt rahvusvahelistele tervishoiueeskirjadele lähiajal kokku erakorralise komisjoni, mis arutab, kas see juhtum kujutab endast rahvusvahelise ulatusega ohtu,» ütles WHO pressiesindaja Gregory Hartl Genfis Reutersile.

Hartli sõnul näitasid Mehhikos selle haigusse nakatunutelt võetud 18 näidisest 12, et viiruse geneetiline struktuur on sama, mis California osariigis avastatud viirusel. Kuid enne WHO pandeemiaohu taseme muutmist on vaja rohkem teavet. Ühest kuueni ulatuval skaalal on ohutase praegu kolm.

Mehhikos on seagripp nõudnud vähemalt 16 inimese elu ja ametivõimud uurivad veel 50 surmajuhtumit, mis võivad olla viiruse põhjustatud, ütles reedel tervishoiuminister Jose Angel Cordova.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles