Politsei kuulas seoses happerünnakuga üle balletitähe

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Videokaader Sergei Filinist Moskva haiglapalatis.
Videokaader Sergei Filinist Moskva haiglapalatis. Foto: SCANPIX

Vene politsei küsitles seoses happerünnakuga Moskva Suure Teatri kunstilisele juhile Sergei Filinile üle sama teatri balletitähe Nikolai Tsiskaridze.

Lisaks 39-aastasele Tsiskaridzele on uurijad üle kuulanud veel mitmeid Suure Teatri töötajaid, Filini lähedasi ja tuttavaid, vahendas uudisteagentuur AFP.

Tsiskaridze, kes kandideeris edutult Suure Teatri peadirektori kohale, on avaldanud avalikult rahulolematust, et talle pole pakutud piisavalt juhtrolle.

Vene päevalehe Izvestia teatel on Tsiskaridze tõusnud uurijate huviorbiiti, kuna ta on teatri juhtkonna vastu korduvalt teravalt sõna võtnud . Süüdistust pole Tsiskaridzele aga esitatud ning ta on oma süüd rünnakuga eitanud.

«See, mis juhtus, on õudne,» märkis Tsiskaridze eile uudiseagentuurile RIA Novosti. Küll aga süüdistas mees teatri juhtkonda süstemaatilises tagakiusamises ning kritiseeris seda, et teatri juhtkond on otsinud avalikult süüdlast teatriringkondadest.

«Kõrgetel ametikohtadel olevatel inimestel pole uurimise käigus mingit õigust öelda, et see kuritegu oli arvatavalt toime pandud teatriinimeste poolt,» märkis ta. «See on häbi Suurele Teatrile, mis on Venemaa uhkus.»

Lisaks Suure Teatri juhtkonnale on rünnakut teatris toimuvate konfliktidega seostanud ka Filin ise. Tema sõnul on rünnak ilmselt seotud tema tööga.

Filinile, kellele eelmisel nädalal hapet näkku visati, tehti üleeile järjekordne silmaoperatsioon. Arstide sõnul on tema seisund pärast kahte silmaoperatsiooni ja nahasiirdamist stabiilne, kuid sellele vaatamata kardetakse, et ta võib nägemise kaotada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles