Venezuela vanglamässus tapeti 50 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõdurid püüavad evakueerida Uribana vanglamässus vigastada saanud inimest.
Sõdurid püüavad evakueerida Uribana vanglamässus vigastada saanud inimest. Foto: SCANPIX

Venezuela loodeosas puhkenud vanglamässus tapeti eile vähemalt 50 ja sai viga 90 inimest, teatasid meditsiinitöötajad ja võimuesindajad.

Verised sündmused leidsid aset Lara osariigis Uribana linnas asuvas kinnipidamisasutuses.

Kohaliku haiglaametniku Ruy Medina sõnul olid enamusel ohvritest kuulihaavad, mees nimetas ohvrite arvu šokeerivaks lisades, et see põhineb praegu vaid siiani meditsiiniasutusse toodud surnukehade põhjal ja võib veel kasvada.

Medina ütles, et esimesi haavatuid ja surnuid hakati haiglasse tooma juba enne keskpäeva ja vähemalt 14 vigastatu seisund on nii tõsine, et vaja on operatsiooni.

Venezuela vanglate eest vastutav minister Iris Varela ütles, et märul sai alguse sellest, kui kinnipidamisasutuses korraldati läbiotsimine ebaseaduslike relvade konfiskeerimiseks.

Ajalehe Nacional informatsiooni kohaselt kannab vanglas karistust 2600 kurjategijat.

Venezuela ülerahvastatud vanglates pole mässud haruldased, rivaalitsevate jõukude omavaheline arveteõiendamine ja äraostetud valvurite kaudu toimiv narkoäri põhjustavad pahatihti ohvriterohkeid konflikte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles