India ametnik: relvaomanikud peaksid naiste ründamist takistama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nugadega varustatud India naised Mumbais.
Nugadega varustatud India naised Mumbais. Foto: SCANPIX

India relvaomanikud peaksid öösiti tänavail patrullima ning kasutama oma relvi naistevastaste kuritegude ärahoidmiseks, vahendas meedia täna New Delhi asekuberneri sõnu.

Pealinna politseid juhtiv Tejendra Khanna ütles reedel, et relvaomanikud peaksid panema oma relvad «ühiskonda teenima» ning võimalikud vägistajad minema peletama, vahendas ajaleht Indian Express.

«Litsentsiga relvaomanikud peaksid igal ööl käima üksildastes kohtades nagu bussipeatused ning kui nad märkavad kedagi naist ahistamas, peaksid nad relva kasutama, et kuritööd takistada,» ütles asekuberner kõnes.

Ta lisas, et relvaomanikud peaksid pimedal ajal igal päev koos oma sõpradega vähemalt tunni patrullima.

Opositsioonierakond Bharatiya Janata mõistis Khanna märkused hukka ning toonitas, et «kodanikel ei tohiks mingil juhul soovitada õigusemõistmist enda kätesse võtta».

Šveitsi sõltumatu uurimisprojekti Small Arms Survey hinnangul on Indias tsiviilelanike käes umbes 40 miljonit tulirelva. Vaid 6,3 miljonit relva on registreeritud.

New Delhis vägistasid kuus meest 16. detsembril 23-aastast neiut grupiviisiliselt ning peksid teda nii jõhkralt, et ta hiljem suri. Rünnak vallandas kogu riigis protestid, kus nõuti vägistajatele karmimaid karistusi. Viis meest on vägistamise ja mõrva eest kohtu all, kuid kuues on alaealine ning nõuab viimist noorsookohtu ette.

Politsei teatel tõusis vägistamisjuhtumite arv 16 miljoni elanikuga New Delhis võrreldes 2011. aastaga mullu 23,4 protsenti ehk 706 juhtumini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles