Kirde-Austraalia valmistub suurteks üleujutusteks

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed uurivad paati, mis troopilise tsükloni Oswaldi tegutsemise tulemusel lendas kividele Airlie rannas, mis asub 120 km Townsville'st (Queenslandi osariik) kagus.
Inimesed uurivad paati, mis troopilise tsükloni Oswaldi tegutsemise tulemusel lendas kividele Airlie rannas, mis asub 120 km Townsville'st (Queenslandi osariik) kagus. Foto: SCANPIX

Kirde-Austraalias valmistutakse suurteks üleujutusteks, kuna troopiline tsüklon Oswald on piirkonda toonud paduvihmu ja väikseid tornaadosid.

Tulvaveed ähvardavad Queenslandi osariigis juba mitmeid suurlinnu, vahendas AFP. Enam kui tuhat inimest on pidanud kodudest ajutiselt lahkuma.

Ligikaudu 60 000 majapidamist on elektrita ja ametnike kinnitusel suureneb see number iga tunniga.

Viimaste andmete järgi on üks inimene saanud üleujutustes surma ja kaks jäänud kadunuks.

Päästeametnikel õnnestud Biloelas, mis asub 600 kilomeetrit osariigi pealinnast Brisbane’ist loodes, toimetada turvalisse kohta naine, kes oli kaheksa tundi klammerdunud ühe puu külge.

Gympie’s, mis jääb Brisbane’ist põhja, veetsid kolm perekonda päästjaid oodates seitse tundi oma kodumajade katustel. Linnapea Ron Dyne põhjendas seda tugeva tuulega, mistõttu ei pääsenud kopterid hädalistele lähedale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles