Lieberman: Süüria ei ole terrorismi toetamise tõttu rahupartner

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avigdor Lieberman.
Avigdor Lieberman. Foto: AP / Scanpix

Süüria ei saa olla toetuse tõttu Palestiina ja Liibanoni äärmusrühmitustele partner rahule püüdlemisel, ütles laupäeval Iisraeli välisminister Avigdor Lieberman.

«Me peame tõele näkku vaatama. Süüria annab tänase päevani varju selliste terroriorganisatsioonide peakorteritele nagu Hamas ja Islamidžihaad,» ütles välisminister usutluses päevalehele Berliner Zeitung.

«Süüria toetab Hizbollah'd ja selle relvavedu Liibanoni lõunaossa. Süüria toetab Iraani tuumaprogrammi. Seepärast ei näe ma Süürias reaalset partnerit mistahes leppe sõlmimiseks.»

Süüria ja Iisrael alustasid mullu mais Türgi vahendusel kaudseid rahukõnelusi, kuid need seiskusid pärast Iisraeli sissetungi Gaza sektorisse detsembris.

Süüria välisminister Walid Muallem ütles aprilli algul, et Damaskus on valmis jätkama kaudseid rahukõnelusi peaminister Benjamin Netanyahu valitsusega, kui aluseks võetakse Iisraeli täielik lahkumine 1967. aastal okupeeritud Golani kõrgendikelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles