Allikad: Jeemenis üritati vabastada soome pantvange

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni sõdur kontrollpunktis pealinna Sanaa lähedal.
Jeemeni sõdur kontrollpunktis pealinna Sanaa lähedal. Foto: SCANPIX

Jeemeni sõjavägi ründas täna Al-Qaeda tugipunkti, operatsioon oli anonüümsete allikate teatel seotud detsembris röövitud soome abielupaari ja austerlase vabastamiskatsega, kirjutab Helsingin Sanomat.

Rünnaku käigus tapeti kolm ja sai viga mitu inimest, edastasid Reuters ja AFP. Kohalikud elanikud nägid pealt, kuidas kümned sõjaväe soomukid liikusid juba eile õhtul Al-Qaeda tugipunkti suunas al-Bayda linnas.

Soome välisministeeriumi andmetel ei olnud rünnak aga seotud soomlaste vabastamisega.

Jeemeni julgeolekujõududel on sageli kokkupõrkeid Al-Qaeda võitlejatega, kuid pantvangikriise pole seal teadaolevalt aastaid sõjaväelise operatsiooni teel püütud lahendada.

34-aastane soome mees, tema 36-aastane abikaasa ja 26-aastane austerlane rööviti Jeemeni pealinnas Sanaas eelmise aasta 21. detsembril. Teadet, et kolm läänlast on praegu Al-Qaeda pantvangid, ei ole kinnitatud.

Röövi kohta on liikunud palju kuulujutte ning ka rahvusvahelised uudisteagentuurid on pantvangide kohta avaldanud anonüümsetel allikatel põhinevat, kuid hiljem vääraks osutunud infot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles