Paavst kanoniseeris viis pühakut

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Benedictus XVI täna Vatikanis.
Paavst Benedictus XVI täna Vatikanis. Foto: AFP / Scanpix

Paavst Benedictus XVI kanoniseeris täna viis uut pühakut, sealhulgas Portugali rahvuskangelase, keskaegse sõdalase ja kerjusmunga Nuno Alvares Pereira, kes aitas välja võidelda Portugali sõltumatuse Kastiiliast.


Paavst ütles Vatikanis kanoniseerimisele kogunenud palverändureile, et see 14. sajandi aadlimees tõestas, et ka sõjaolukorras on võimalik käituda ja elada kristliku elu väärtuste ja põhimõtete kohaselt.

Pereira kanoniseerimine on Portugali katoliiklaste seas esile kutsunud palju elevust, tema elu kajastavad näitused on kokku meelitanud hulgaliselt rahvast, on kirjastatud biograafiaid ja lastud käibele tema kujutisega postmark.

Veel kanoniseeriti pühakuks 14. sajandi Siena aristokraat Bernardo Tolomei, kes suri 1348. aastal oma ordu 82 munga keskel, aidates katkuepideemia ohvreid, ning kolm 19. sajandil elanud itaallast - preester Arcangelo Tadini ning nunnakoguduste asutajad Geltrude Comensoli ja Caterina Volpicelli. Viimased kolm pälvisid pühakuseisuse vaeste abistamise ja palvustele pühendumise eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles