Taiwani miljardär asutab Aasia «Nobeli preemia»

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samuel Yin.
Samuel Yin. Foto: SCANPIX

Taiwani üks rikkamaid mehi Samuel Yin pani esmaspäeval aluse Aasia Nobeli preemiaks nimetud auhinnale, mille rahaline väärtus on veel suurem kui kuulsal Rootsi auhinnal.

Ruentexi äriimpeeriumi juht Yin ütles, et kolme miljardi Taiwani dollari (75 miljonit eurot) annetamisega Tangi preemia asutamiseks täidab ta ühe oma suurema unistuse.

«Loodan, et see auhind on tõukejõuks uutele teadusuuringutele, mis tulevad kasuks maailmale ja inimkonnale, edendavad Hiina kultuuri ja muudavad maailma paremaks paigaks,» ütles miljardär.

Preemiat hakatakse alates 2014. aastast välja andma kahe aasta tagant neljas kategoorias – kestlik areng, biofarmakoloogia, sinoloogia ja õigusriik. Preemiale võivad kandideerida üksikisikud sõltumata rahvusest.

Iga kategooria laureaat saab preemiaks 50 miljonit Taiwani dollarit (1,3 miljonit eurot). Nobeli preemia rahaline väärtus on kaheksa miljonit Rootsi krooni (0,9 miljonit eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles