Schulz: Cameron ei oota referendumit, vaid valimisi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa parlamendi president Martin Schulz
Euroopa parlamendi president Martin Schulz Foto: SCANPIX

«Poliitik, kes ütleb, et korraldab referendumi pärast järgmisi valimisi, ei oota referendumit, vaid järgmisi valimisi, see on kaitseseisundis oleva valitsuse liidri plaan kaitsest väljuda, lubades inimestele midagi - ehk siis hääletage minu poolt ja saate referendumi ja selle eest peab kogu Euroopa võtma pantvangiks? Minu arvates pole see õiglane,» rääkis Euroopa Parlamendi president Martin Schulz.

Suurbritannia on olnud ka Eesti hea liitlane nii mõneski küsimuses, mistõttu tuleks meil brittide debatti kindlasti üha tähelepanelikumalt jälgida, lisaks saareriigi toetusele, on meie üks peamisi liitlasi Rootsi, kes aga on valmis ehk läbirääkimisi pidama, Rootsi peaminister Fredrik Reinfeldt ei välistanud, et mõningaid järeleandmisi tuleb Londonile teha, vahendas ERR Uudised ETV saadet «Välisilm».

«Esiteks on eluliselt tähtis, et Suurbritannia püsiks ELis, nad mõtlevad meie moodi näiteks uute töökohtade loomisel ja Euroopa konkurentsivõime tõstmisel, minu arvates on Briti peaminister näidanud initsiatiivi, kuidas Suurbritannial on võimalik ELis püsida,» ütles Reinfeldt.

Teisalt võttes - kui Suurbritannia Euroopa Liiduga ühines, ei olnud tõesti näha sellist ühendust nagu praegu, seega ei tasuks vast mutta tampida Cameroni sisepoliitiliste vastaste vaigistamiseks väljakäidud ideed hakata ühiskonnas läbi rääkima, mis asi Euroopa Liit on, kuidas britid kasu saavad ja mismoodi mõjub ühine kooselu enamuse Euroopa rahvastega hästi ka teistele, rahaturud võtavad Briti euroskepsise ja -armastuse debati suhtes praegu veel rahuliku positsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles