ERR: Obama teise ametiaja keskmesse tõusevad majandusküsimused

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Obama vannutati teist korda USA presidendiks.
Obama vannutati teist korda USA presidendiks. Foto: SCANPIX

Alanud nädalal peaks paika saama USA uus välis- ja kaitsepoliitika juhtkond, ehkki väga järske pöördeid Ühendriikide välissuhtluses ilmselt ei tule, on mõned rõhuasetused siiski muutumas.

President Barack Obama rõhutas nädala eest ametisse astudes, et üks periood Ameerika elus saab läbi - sõdade aeg on lõppemas, vahendas ETV saade «Välisilm».

Seda, et Obama teise administratsiooni tähelepanu keskmes - ka välispoliitikas - hakkavad olema majandusküsimused, kinnitas läinud nädalal senatis toimunud kuulamisel ka järgmine välisminister John Kerry.

«Välispoliitika on enam kui kunagi varem majanduspoliitika, maailm võitleb resursside ja turgude eest, iga mööduv päev, mil Ameerika ei ole kindlalt selles võitluses osalemas või ei soovi astuda otsustavaid samme ja võita, kui me ei näita otsusekindlust, on päev, millega oma riiki nõrgendame,» sõnas Kerry.

Kui aga Obama teisest ametiajast ja Ameerika sõjapoliitikast räägitakse, nenditakse seda, et sõdureid saadetakse konfliktikolletesse üha vähem, sest Ameerika kasutab vaenlastele löökide andmiseks edukalt mehitamata lennukeid, droone, ning John Brennan, mees kes asub nüüd USA luuret juhtima, on selle valla tippekspert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles