Leht: Suure Teatri baleriin põgenes ähvarduste tõttu Venemaalt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva Suure Teatri solist Svetlana Lunkina.
Moskva Suure Teatri solist Svetlana Lunkina. Foto: SCANPIX

Moskva Suure Teatri balletitantsija Svetlana Lunkina põgenes Kanadasse, kuna sai oma abikaasaga seotud ärivaidluse tõttu ähvardusi, kirjutas Vene ajakirjandus täna.

Lunkina ütles päevalehele Izvestija, et on kuni hooaja lõpuni teatrist puhkusel probleemide tõttu filmiga, millega on seotud tema abikaasa.

Izvestija teatel on Lunkina viibinud juba pool aastat välismaal ning tema probleemide ja Suure Teatri balletitrupi kunstilise juhi Sergei Filini ründamise vahel jaanuari algul pole selget seost. Happerünnakus Filini vastu on teatri juhtkond süüdistanud «sisekonflikte».

«Minu arvates peame säärastele ähvardustele reageerima. Neil inimestel pole õigust sekkuda meie eraellu ega töösse,» ütles Lunkina ajalehele, täpsustamata, milliseid ähvardusi on talle tehtud.

Alates 1997. aastast Suures Teatris tantsinud Lunkina sõnul on ähvardused seotud tema produtsendist abikaasa Vladislav Moskaljovi probleemidega Venemaa ühest säravamast balletitähest Matilda Kšesinskajast rääkiva filmiga.

Moskaljovil tekkisid oma äripartneriga erimeelsused ja ta kõrvaldati filmiprojekti juurest. Endine partner nõuab temalt kohtu kaudu 3,7 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles