USAs võttis relvastatud isik kuueaastase lapse pantvangi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei püüab lahendada Alabamas Midland Citys toimuvat pantvangidraamat
Politsei püüab lahendada Alabamas Midland Citys toimuvat pantvangidraamat Foto: SCANPIX

USAs Alabama osariigis käivituse selle nädala teisipäeval pantvangidraama, milles on ohvriks kuueaastane laps.

Juhtum sai alguse kui relvastatud mees astus Midland Citys koolibussi astus, bussijuhi maha lasi ning kuueaastase poisi kaasa haaras, edastab cnn.com.

Politsei andmetel viis mees poisi punkrisse, mille ta oli rajanud oma koduaeda.

Politsei ei ole avalikustanud ründaja identiteeti, kuid USA meedia andmetel on tegemist 65-aastase Jimmy Lee Dykesiga.

Kinnitamata andmetel kannatab mees vaimsete häirete all.

Dykesi naabri Jimmy Davise sõnul pidi mees eile kohtus olema ja vastama süüdistusele, mille kohaselt ta oli oma naabri suunas möödunud aasta detsembris tulistanud. Naaber oli oma kodu juures välja sõitmas, kui ta auto oli järelkäru rattad oli puutunud Dykesi ehitatud lamavat politseinikku.

Dykes oli selle peale vihastanud, ta haaras relva ja tulistas naabri auto suunas. Naabril oli sel ajal autos ka ta kuuekuune lapselaps.

Naabrite sõnul oli Dykes juba mõnda aega kummaliselt käitunud. Ta valvas öisel ajal oma aias, kaasas taskulamp ja relv. Lisaks oli mees tagaaias poole aasta jooksul kaevamistöid teinud umbes kella kahe ja kolme ajal öösel.

Politsei andmetel rajas mees maa-aluse punkri, kus ta nüüd lapspantvangi kinni hoiab.

Korrakaitsjatel õnnestus lapsele saata värvimisraamatu ja pliiatseid ning tema ravimi. Nimelt on poisil aspergeri sündroom, mis on autismi üks vorme. Samuti on tal kergekujuline hüperaktiivsus.

Senistel andmetel ei ole Dykes last vigastanud.

Poisi perekond ootab kriisi lahenemist ja lapse tagasi saamist. Uurijate kinnitusel ei tunne röövitud lapse perekond Dykesi ning neil ei ole varasemat kokkupuudet olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles