Mosambiigis on üleujutused nõudnud 55 inimelu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleujutused Chokwes Mosambiigis.
Üleujutused Chokwes Mosambiigis. Foto: SCANPIX

Mosambiigis on üleujutused nõudnud juba vähemalt 55 inimelu ning sundinud kodudest lahkuma veel tuhandeid, selgus kolmapäeval meedias avaldatud ülevaatest.

Riigi kesk- ja põhjaosas jätkusid samal ajal tugevad paduvihmad.

Üleujutused levivad üle kogu riigi, valitsus ja rahvusvahelised abiagentuurid teevad terendava humanitaarkatastroofi leevendamiseks suuri pingutusi.

ÜRO hinnangul on kodudest pidanud lahkuma 67 995 inimest, oma 150 000 on tulvadest mõjutatud. Hädaabiks on vaja vähemalt 15 miljonit dollarit.

Ainuüksi keskosa linnas Zambezias on kodust põgenenud 15 415 inimest ja 1830 põhjaosas asuvast Nampulast, kus viimati sai surma neli inimest, kui üleujutuse tõttu varises kokku nende maja.

Umbes 4000 inimest on ajutist peavarju leidnud ÜRO püstitatud laagrites.

Mosambiigi lõuna- ja keskosas on välja kuulutatud tulvahoiatus pärast tugevaimaid paduvihmasid alates 2000. aastast, kui üleujutustes hukkus umbes 800 inimest. Alates vihmaperioodi algusest oktoobris on paduvihmad nõudnud juba 35 inimelu. Kaheksas suures jões on veetase tõusnud kriitilisele tasemele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles