Ajalehte The New York Times tabas hiinlaste küberrünnak

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstniku visioon küberrünnakust
Kunstniku visioon küberrünnakust Foto: SCANPIX

The New York Timesi tabas hiinlastest kräkkerite rünnak, kui need murdsid sisse ajalehe korrespondentide e-kirjade kataloogidesse ja toimetuse sisemisse arvutisüsteemi. 

Küberrünnakud said alguse pärast seda, kui lehe võrguversioonis ilmus 25. oktoobril 2012 aastal artikkel Hiina peaministri Wen Jiabao sugulaste miljarditesse küündivatest varandustest.

Kurjategijad muukisid sisse näiteks ajalehe Shanghai büroo juhi David Barboza ja Lõuna-Aasia büroo, mis asub Indias, juhi Jim Yardley e-posti kataloogidesse.

Lisaks hankisid nad endale The New York Timesi sisevõrgu kasutajatunnused ja paroolid, mille abil pääsesid sisse 53 töötaja arvutisse. Suurim osa neist asub väljaspool toimetust.

Neli kuud kestnud rünnakud tulid ilmsiks lehe palgatud IT-ekspertide läbi viidud uuringus. Neile pandi punkt turvameetmete tõhustamisega.

Kräkkerid püüdsid rünnakute jälgi peita USA ülikoolide arvutite kaudu, tegid kindlaks firma Mandiant arvutiturbe eksperdid. Kurjategijad kasutasid samu võtteid, nagu Hiina armee oma rünnakutes USA relvajõudude allhankijate vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles