Moskva lükkas NATO kutse tagasi

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia sõdur möödumas NATO plakati eest.
Gruusia sõdur möödumas NATO plakati eest. Foto: Reuters / Scanpix

Venemaa ei võta välisminister Sergei Lavrovi sõnul vastu NATO kutset saata oma vaatlejad sõjalistele manöövritele, mis algavad järgmisel nädalal Gruusia pealinna Thbilisi lähedal.


Moskva hinnangul kahjustavad need õppuseid suhteid. «Venemaa ei osale mõistagi neil õppustel ja soovitab ka teistel seda mitte teha,» teatas Lavrov ajakirjanikele vastuseks küsimusele, kas Moskva saadab sinna oma vaatlejad, vahendas AFP.

NATO esitas eelmisel nädalal sellise kutse, et üritada hajutada Moskva muret manöövrite pärast, mida hakati ette valmistama juba aasta eest - ammu enne mullu augustis puhkenud sõda.

«Meie peame neid manöövreid kahjulikuks. Saakašvili on juba näidanud kogu maailmale, kuidas ta kasutab ära NATO julgustavaid žeste,» märkis Lavrov täna, viidates Venemaal paariaks kuulutatud Gruusia presidendile Mihheil Saakašvilile.

Vene väed hõivasid mullu augustis Gruusiale kuuluvad Lõuna-Osseetia ja Abhaasia separatistlikud alad, süüdistades Thbilisit agressioonis nende vastu ning lääneriike selle toetamises, sest Gruusia pürgib jätkuvalt aktiivselt Põhja-Atlandi alliansi ridadesse.

NATO liikmesmaade ja partnerriikide manöövrid paarkümmend kilomeetrit Gruusia pealinnast ida pool asuval polügoonil algavad 6. mail ja kestavad kuni 1. juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles