Statoil kinnitas viie norralase hukkumist Alžeerias

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiguentourine´i  gaasitootmiskompleks
Tiguentourine´i gaasitootmiskompleks Foto: SCANPIX

Naftafirma Statoil kinnitas, et Alžeeria Tiguentourine´i  gaasitootmiskompleksis aset leidnud pantvangikriisis hukkus kokku viis norralast.

Alžeerias kaotasid elu Bergenist pärit 58-aastane Tore Bech, Sandnesist pärit 56-aastane Victor Sneberg, Brandbust pärit 55-aastane Hans M. Bjone, Grimstadist pärit 43-aastane Alf Vik ja Austerheimist pärit 35-aastane Thomas Snekkevik, edastab Reuters.

Umbes kaks nädalat tagasi alguse saanud pantvangidraamas kaotas kokku elu 38 välismaalast, kellest viis olid norralased.

In Amenasi gaasitööstuskompleksi rünnanud äärmusislamistidest kaotas elu 32 isikut.

Võitlustandriks muutunud ja kannatada saanud gaasitootmiskompleks peaks varsti uuesti täisvõimsusel tööle hakkama.

Tootmisüksuse juhtkonna sõnul peaks alžeerlastest töötajad tööd alustama umbes ühe kuu jooksul.

Välisriikidest pärit töötajad peaks uuesti tööle asuma kolme kuu jooksul.

Alžeeria In Amenasi gaasitootmiskompleksis sai kriis alguse 16. jaanuaril kui äärmusislamistid selle tootmisüksuse hõivasid. Alžeeria armeel õnnetus paar päeva hiljem rünnak korraldada ning olukord oma kontrolli alla saada. Vabastamisoperatsioonis sai gaasitootmisüksus kannatada ning nii töötajaid kui ründajaid hukkus.

Tiguentourine`i gaasitootmiskompleks kuulub Briti firmale British Petroleum, Norra firmale Statoil ja Alžeeria riigifirmale Sonatrach.

See tootmisüksus asub Alžeeria ja Liibüa piiri ääres 1600 kilomeetri kaugusel Alžeeria pealinnast Alžiirist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles