Pussy Rioti liige viidi haiglasse

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pussy Rioti liige Nadežda Tolokonnikova
Pussy Rioti liige Nadežda Tolokonnikova Foto: SCANPIX

Punkansambli Pussy Riot liige Nadežda Tolokonnikova, kes kannab huligaansuse eest kahe aasta pikkust vanglakaristust, viidi tugevate peavalude tõttu haiglasse.

«See juhtus hiljuti. Ta kaebas juba ammu tervisehädade üle ja seetõttu otsustati, et ta viiakse naaberkolooniasse, kus on haigla,» rääkis telekanalile Dožd Pussy Rioti liige Jekaterina Samutsevitš.

Tema kinnitusel viibis ansamblikaaslane meditsiiniasutuses veel mõni päev tagasi.

«Tal on tervisega probleeme, ta rääkis neist peaaegu esimestest kohtuistungitest alates. Veel Taganka kohtuski hakkas ta rääkima, et pea valutab,» jutustas Samutsevitš.

Tolokonnikova abikaasa Pjotr Verzilov kirjutas kunstigrupeeringu Voina blogis, et Tolokonnikova on hea tervise juures.

Eile küsis temalt Pussy Rioti liikmete endine advokaat Nikolai Polozov, et miks mees ei edasta teavet oma naise tervise kohta?

Kohus mõistis Tolokonnikova, Samutsevitš ja Maria Aljohhina süüdi punkpalvuse korraldamises Moskva Lunastaja Kristuse katedraalis ja karistas neid reaalse vangistusega. Samutsevitš vahetas advokaati ja pärast seda muudeti reaalne karistus tingimisi karistuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles