Istanbuli haarangus hukkus kolm inimest

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Türgi ametnike teatel sai tänahommikuses haarangus ühele korterile Istanbulis surma kolm inimest, nende seas üks politseinik ja kahtlustatav vasakäärmuslaste rühmituse juht, aga ka üks kõrvaline isik.

Öösel korraldas politsei suurlinnas kümneid koordineeritud reide rühmituste vastu, mis väidetavalt plaanisid «sensatsioonilisi rünnakuid» riigis ning arreteeriti peaaegu poolsada inimest ja konfiskeeriti relvi, laskemoona, pomme ja lõhkeaineid, vahendas BBC News.

Türgi siseministri Besir Atalay teatel juhtis hukkunud äärmuslane vähetuntud rühmitust, mis on seotud kurdi separatistidega ning korraldanud rünnakuid sõjaväelistele objektidele ja ühele võimupartei kontorile. Mees olevat teatanud raadiosides politseile, et ta kuulub Revolutsioonilisse Peakorterisse ja võitleb lõpuni fašismi vastu.

Bostanci piirkonnas asuva korteriploki vastu korraldatud haarangu ajal toimunud plahvatustes sai vähemalt seitse politseinikku vigastada. Hiljem teatati meedias, et üks komandör suri. Samuti sai tänaval surma üks tsiviilelanik, keda tabas kuul pähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles