Biden: USA püüab koos liitlastega tugevdada Süüria opositsiooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvaheline julgeolekukonverents Münchenis. Suurel ekraanil paistab kõnepuldis olev USA asepresident Joe Biden.
Rahvusvaheline julgeolekukonverents Münchenis. Suurel ekraanil paistab kõnepuldis olev USA asepresident Joe Biden. Foto: SCANPIX

USA asepresident Joe Biden ütles täna Müncheni julgeolekukonverentsil, et Ühendriigid ja tema liitlased püüavad tugevdada Süüria opositsiooni, president Bashar al-Assad on aga türann ja peab lahkuma.

Biden astus üles rahvusvahelise julgeolekukonverentsi teisel päeval. Hiljem kohtub ta Münchenis Vene välisministri Sergei Lavrovi ja Süüria opositsioonijuhi Moaz al-Khatibiga.

USA on andnud Süüria opositsioonile rohkem kui 50 miljoni dollari väärtuses «mittesurmavat» abi ning püüab koos partneritega aidata sel «sidusamaks ja kaasavamaks muutuda», ütles ta.

«Me ei tee endale illusioone, eelseisvad päevad saavad olema väga rasked, aga opositsioon muutub tugevamaks,» lisas Biden president Barack Obama hiljutistele sõnadele viidates.

«President Obama ja mina ja peaaegu kõik meie liitlased ja partnerid on veendunud, et president Assad, türann, kes põikpäiselt võimu külge klammerdub, ei ole enam suuteline süüria rahvast juhtima ning peab lahkuma.»

Biden tõdes ka, et USA ja Venemaa erimeelsused Süüria küsimuses ei ole mingi saladus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles