Paraguay presidendikandidaat sai lennuõnnetuses surma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paraguay presidendikandidaat César Oviedo sai lennuõnnetuses surma.
Paraguay presidendikandidaat César Oviedo sai lennuõnnetuses surma. Foto: SCANPIX

Paraguay presidendikandidaat César Oviedo hukkus laupäeval kopteriõnnetuses, teatasid lennundusallikad.

Esimesena kinnitas pühapäeval AFP-le presidendikandidaadi surma tema perele lähedal seisev senaator Herminio Chena.

Erakonda Eetiliste Kodanike Rahvuslik Liit (UNACE) juhtinud Oviedo oli laupäeval naasmas riigi põhjaosas toimunud ürituselt pealinna Asuncióni, kui kopter presidendikandidaadi, tema turvamehe ja piloodiga pardal alla kukkus, piloot jõudis enne õnnetust kurta halbade ilmaolude üle, ütles Paraguay lennundusameti pressiesindaja Johnny Villalba pühapäeval.

«Õnnetuse põhjust ja teisi üksikasju uurivad Lennuõnnetuste uurimise ja ennetamise keskuse eksperdid,» lisas pressiesindaja.

Tsiviillennunduse direktori Carlos Fugarazzo sõnul on õnnetuse asjaolude väljaselgitamiseks alustatud uurimist, millesse kaasatakse ka rahvusvahelised eksperdid. «Praeguse seisuga on laual kõikvõimalikud hüpoteesid, õnnetuste põhjuste osas on kõik lahtine,» lisas Fugarazzo.

Oviedo (69), erruläinud kindralist endine sõjaväejuht, kavatses opositsioonijuhina osaleda 21. aprillil peetavatel presidendivalimistel. Tema erakond on Paraguay suuruselt kolmas ja selle näol on tegemist võimuparteist Coloradost lahku löönud poliitilise jõuga.

Oviedo, kes astus riigi poliitlavale 1996. aastal, ambitsiooniks oli Paraguay juhtimine olnud juba aastaid ning seda pole ta sugugi mitte alati demokraatlike vahenditega püüdnud saavutada.

Riigi rahvastikust enamuse moodustavate põliselanike seas populaarset Oviedot on peetud populistiks. Ta mõisteti 1996. aastal süüdi president Juan Carlos Wasmosy kukutamise katses. Oviedo veetis vanglas 10-aastasest karistusest poole, seejärel ta vabastati.

Riigi kõrgeim kohus vabastas hiljem Oviedo süü alt sõjaväeametnike tunnistuste tõttu, mille kohaselt oli tegemist arusaamatusega ning mingit riigipöördekatset Oviedol kavas polnudki. Ta sai seeläbi loa osaleda 2008. aasta presidendivalimistel.

Neil valimistel saavutas ta kolmanda koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles